Nick Borgman (22): ‘Mijn droom als profvoetballer is nog niet vervlogen’

Dalen / Hoogeveen - Doelman Nick Borgman heeft de droom om prof te worden nog zeker niet opgegeven. De 22-jarige Dalenaar probeert zich bij hoofdklasser Hoogeveen weer in ‘de picture’ te spelen en dat lukt aardig. Borgman speelt dit seizoen een hoofdrol onder de lat bij de kampioenspretendent uit Hoogeveen.

"Ik heb nog zeker de ambitie om terug te keren naar een betaald voetbalorganisatie, maar ik wacht geduldig af", zegt de geboren en getogen Dalenaar.

Nick Borgman ziet zichzelf als een nuchtere jongen, die niets anders moet doen dan goed keepen. Zo simpel is het. En goed keepen doet Borgman. In de topper tegen DEM uit Beverwijk (0-0) vertolkte hij afgelopen zondag opnieuw een glansrol en hield Hoogeveen in de race voor het kampioenschap.

3e divisie lonkt

Komende zondag kan Nick Borgman met Hoogeveen - in het uitduel tegen het Meppeler Alcides - voor de tweede keer op rij de kampioensvlag hijsen. Vorig seizoen promoveerde Hoogeveen naar de hoofdklasse en dit seizoen lonkt de 3e divisie. De ploeg heeft rechtstreekse promotie weliswaar niet meer in eigen hand, maar de getalenteerde doelman is vol zelfvertrouwen.

"We zijn er heel dichtbij. Het verschil met lijstaanvoerder DEM is slechts een puntje. De druk ligt bij hen. Er is nog van alles mogelijk. Hoe het zondag echter ook afloopt, we kunnen als promovendus vooral heel trots op onszelf zijn. Bij mij overheerst dat gevoel in ieder geval."

Jongensdroom

Borgman heeft zich ook komend seizoen aan Hoogeveen verbonden. Zijn jongensdroom om profvoetballer te worden is daarmee bepaald nog niet vervlogen. Als zich een profclub met interesse meldt mag ik vertrekken, zo hebben we het afgesproken" , zegt de Dalenaar.

In de goal straalt Borgman niet alleen rust uit, maar ook een zekere bravoure. "Als doelman moet je veelzijdig zijn. Zeker op de doellijn, maar ook meevoetballen, uitkomen en coachen. Natuurlijk maak je als doelman foutjes, maar die moeten er op een gegeven wel uit. Ik wil elke training steeds completer worden."

Een stap terug

Een groot deel van de jeugdopleiding volgde hij onder zijn leermeester Nico Haak bij FC Zwolle. Daarna volgende de overstap naar het beloftenteam van FC Groningen. In de zomer van 2018 koos Nick Borgman heel bewust voor de topamateurs van Hoogeveen. "Voor mij was het een verhaal van een stap terug, om er twee vooruit te zetten. Als je goed genoeg bent, kom je er vanzelf." En aan deze wetenschap wil Borgman zich met zijn bewezen keeperskwaliteit graag vasthouden.

Hoogeveen-trainer Nico Haak speelde tot dusverre een belangrijke rol in zijn keepersloopbaan "Ik ken Nico al vanaf mijn periode bij FC Emmen. Toen Nico de overstap naar FC Zwolle maakte, heeft hij mij gevraagd mee te gaan en dat heb ik toen gedaan. Ik kan het heel goed met hem vinden. Hij zegt waar het op staat en daar hou ik van. Zo zit ik zelf ook in elkaar."

Keepersvak zit in de genen

Niet alleen op veld is het alle ballen verzamelen. Dat geldt ook in het ouderlijk huis aan de Luunkampen in Dalen. Daar ziet vader Roy, die zelf liefst 22 seizoenen als keeper van Protos acteerde, met de nodige trots dat de drie zoons Nick, Kevin (20) en Jordy (17) met succes in zijn de voetsporen zijn getreden.

Kevin is reserve-keeper bij Hoogeveen - achter Nick - en jongste telg Jordy speelt in het jeugdteam van FC Zwolle. "Eén ding is zeker: het keepersvak zit in de genen van de familie Borgman", glimlacht Nick.