Deroepert
Door Henk Folkerts

Liedjesfestival

Ja, ik geef het eerlijk toe: ik heb afgelopen zaterdag het Eurovisie Songfestival van het begin tot het einde uitgekeken. Voor een hetero man en muziekliefhebber zoals ik, een vier uur lange martelgang met af een toe een lichtpuntje.

Gelukkig werd het aan het eind van de avond wel erg spannend door de puntentelling. Dieptepunt was het optreden van Madonna. Ze oreerde eerst over muziek. Muziek dat zou verbroederen en andere cliché’s. Dat zal allemaal best, maar dat was niet bepaald haar verdienste. Dat ze niet kon zingen, wist ik wel. Maar zo vals wist ik nog niet.

Na de winst van Duncan kreeg ik zowaar nog even kippenvel. Gelijk daarna begonnen we bij ons thuis te speculeren over allerlei zaken.

Zoals waar het festival volgend jaar gehouden moet worden en wie het moet gaan presenteren. Wij wisten niet te bedenken waar dat ergens in Zuidoost-Drenthe zou kunnen, als je dat al zou willen overigens. RTV Drenthe noemde als opties Grolloo en de Expo hal in Assen. Maar ik denk dat wij hier in de regio te nuchter zijn voor dat soort gekheid. Volgens een pol, ook van RTV Drenthe, ziet 81 procent van de deelnemers die gekheid ook niet zitten. Want dat is het, gekheid. Een vreselijk uit de hand gelopen liedjeswedstrijd.

Ik zeg: huur de ArenA een paar weken af, schuif het dak dicht, Wendy van Dijk en Jan Smit erin.

Blijft over wie Nederland gaat vertegenwoordigen. Dan is er natuurlijk maar een mogelijkheid.

Maar dat gaat hij vast niet doen, daarvoor is hij te veel een artiest en muzikant, namelijk Daniel Lohues.

Waarschijnlijk veel leuker en intiemer is de finale van het Drents Liedjesfestival op zaterdag 22 juni in het Atlas Theater, en op TV Drenthe.

En een troost Madonna: komt niet!