Massale belangstelling voor Emmer Knarrenhof

Emmen – Emmenaren komen massaal af op een informatieavond over de bouw van een zogeheten Knarrenhof aan de Meerstraat in Emmermeer.

Meer dan 70 mensen hebben zich sinds vorige week, toen de plannen bekend werden, aangemeld voor de bijeenkomst op 6 juni. Als de stroom aanmeldingen in dit tempo doorgaat komt er waarschijnlijk een tweede informatieavond. Dit meldt woordvoerder Peter Prak van de stichting Knarrenhof. In een Knarrenhof wonen zowel jongeren als ouderen zelfstandig maar profiteren van elkaars kennis/kunde. Bewoners bepalen zelf de grote en inrichting van hun woning en kunnen gebruik maken van een grote gemeenschapsruimte en binnentuin. Bedoeling is dat het Emmer Knarrenhof verrijst op de plek van de eind dit jaar te slopen flats aan de Meerstraat.

Oproep aan jongeren

Volgens woordvoerder Peter Prak van de stichting Knarrenhof hebben zich vooral veel ouderen voor de bijeenkomst op 6 juni aangemeld. ‘Wij roepen nadrukkelijk ook mensen onder 50 en starters op om te komen. Wij kunnen hen, in overleg met Lefier, met voorrang plaatsen,’ aldus Prak. Hij hoopt dat veel wijkbewoners interesse hebben. ‘Als zij in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen blijft het sociale geheugen van de wijk bewaard.’  Als de bouw van deze woonvorm doorgaat kunnen de eerste bewoners waarschijnlijk over twee jaar in het Emmer Knarrenhof terecht.