Bekijk opgravingen N34 tijdens open dag

Dalen - In het Informatiecentrum N34 aan Het Kleine Veld 37 in Dalen wordt zaterdag 25 mei een open dag over archeologie gehouden. Bezoekers kunnen daarbij per bus een bezoek aan de opgravingen bij Emmen bezoeken.

In de aanloop naar de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen doet de provincie Drenthe archeologisch onderzoek. Belangstellenden mogen kijken wat er tot nu toe is gevonden. Tussen 10.00 en 16.00 uur start elk uur een presentatie in het nieuwe infocentrum Hunebed Highway langs de N34.

Aansluitend zijn vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving bij Emmen. Daar vertellen archeologen meer over hun werk en de betekenis van de vondsten. Kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag. Ze kunnen onder andere zoeken naar sporen met een metaaldetector. Na afloop krijgen ze een archeologiediploma. Het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid naar de opgraving te rijden.

In het infocentrum zijn ook medewerkers van de provincie die meer kunnen vertellen over de projecten rondom de N34 die dit jaar in uitvoering gaan.