Delftlanden 2.0 biedt ruimte voor sport en recreatie

Emmen - Er gebeurt de laatste jaren weer veel in de wijk Delftlanden en dat wilde de gemeente Emmen graag laten zien. Daarom werd er zaterdag samen met de wijkvereniging een open dag gehouden.

In het informatiecentrum was een markt waar naast de gemeente en de wijkvereniging, Koenen Bouw, Lamberink Makelaars, ING, Rabobank en Kroon B.V. aanwezig waren. Naast het geven van informatie over wat er op dit moment allemaal mogelijk is in de jongste woonwijk van Emmen, was er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Richard van Goor van de wijkvereniging kijkt met een goed gevoel terug op de open dag die volgens hem goed is bezocht. ,,Behalve dat er plannen werden gepresenteerd voor woningbouw konden bewoners deze dag hun stem laten horen. Bijvoorbeeld over de invulling van de groenstrook aan de Brummelwal/Vlierwal, ter hoogte van de school. In de visie Delftlanden 2.0 is hiervoor grond aangewezen voor een sportief en recreatief terrein in de wijk. Deze grond is nu nog in handen van de curator en de Rabobank maar wij willen nu al graag dat bewoners mee gaan denken over de invulling van dit terrein."

Plattegronden

Hiervoor stonden er in het informatiecentrum plattegronden opgesteld en konden bezoekers hun ideeën op papier zetten. Ook is er volgens één de aanwezigen behoefte aan een wijkwinkel maar dit idee is volgens Van Goor met de kleine vierhonderd huishoudens die de wijk op dit moment telt niet haalbaar.

De gemeente krijgt volgens Van Goor zo een goede indruk van de zaken die in de wijk gewenst zijn. Of het nou een skatebaan, voetbalveld, basketbalcourt of klimwand is, geen idee is te gek. Daarnaast had de wijkvereniging ervoor gezorgd dat er voor de kinderen verschillende activiteiten waren, zoals verschillende springkussens. Kinderen konden stoepkrijten en zich laten schminken.