Bestuursproblemen bedreigen carnavalsfeest Barger-Compascuum

Barger-Compascuum - De kans is groot dat Barger-Compascuum het volgend jaar voor het eerst in meer dan 50 jaar zonder carnavalsfeest moet stellen.

Het achtkoppige bestuur van carnavalsvereniging 't Stiekelzwien is vorige maand opgestapt, omdat ze het werk niet langer aankunnen. De 700 leden van de vereniging beslissen 22 mei tijdens een extra vergadering hoe het nu verder moet en wie hun organisatie gaat leiden.

Volgens bestuur woordvoerder Aad Sijtsma kost het organiseren van het feest elk jaar meer tijd en energie. "Het regelwerk begint al in het voorjaar met de evaluatie. Daarna is het overleg met de horeca en de gemeente Emmen en andere belangrijke zaken. De meeste bestuursleden doen dit al ruim vijf jaar en zijn toe aan een andere uitdaging die minder tijd kost. Er moet dus een nieuw bestuur komen en snel ook. Als er voor de zomer geen nieuwe mensen zijn, is dan is er volgend jaar waarschijnlijk geen carnaval in Barger-Compascuum", zegt Sijtsma.

Frisse start

Het oude bestuur is niet van plan het feest nog één keer te organiseren om de eventuele opvolgers tijd te geven zich in te werken. "Het is tijd voor een nieuwe, frisse start en daar moeten wij ons niet mee bemoeien. Vanzelfsprekend willen we altijd blijven meedenken maar organiseren zit er niet meer in."