Lokale talenten spelen tijdens zesde The Spy and the Butcher Festival

Emmen - Lokaal, regionaal en landelijk poptalent presenteert zich zaterdag 25 mei tijdens het The Spy and the Butcher Festival. Plaats van handeling is de Grote Kerk in Emmen.

De nadruk ligt op de lokale muziekscene. Artiesten als Nadua, The Mudd, CYNN, Meadowlake en Hannah Mae komen uit de noordelijke provincies. Daarnaast zijn er optredens van landelijke acts zoals Tape Toy, FFOOSS en Elsa Lester. De artiesten kunnen zich tijdens The Spy and the Butcher voorstellen aan een nieuw publiek. Daarnaast kunnen de artiesten op deze manier veel leren van elkaar.

Tape Toy and FFOOSS

De Amsterdamse band Tape Toy laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Energieke muziek met het nodige harde gitaarwerk, zo kan de groep het beste worden omschreven. Met hun ijzersterke single ‘Naïve’ was Tape Toy al te horen op menig radiostation of poppodium. Het duo FFOOSS komt uit Utrecht. Met de melodische zangpartijen van Sophia en beukende drums van Jannes is The Spy and the Butcher voorzien van de nodige fuzzrock.

Nadua, Elsa Lester en The Mudd

Nadua uit Assen speelde al op Eurosonic Noorderslag. Ze is genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur en timmert hard aan de weg. Elsa Lester brengt vrolijke indienummers als ‘Somewhere’. Ze bracht vorig jaar haar EP ‘Dinner Party’ uit. Elsa speelde overal in het land tijdens de Popronde 2018. The Mudd maakt heerlijke muziek om bij weg te dromen. De Groningers brengen pakkende gitaarriffs met melancholische teksten.

CYNN en Hannah Mae

CYNN is de artiestennaam van Cynthia Weiss, die geheel alleen op creatieve wijze haar popnummers live ten gehore brengt. Ze brengt laid-back popsongs, die ze met veel gevoel zingt. In 2018 kwam Meadowlake met hun gelijknamige debutalbum. Meadowlake brengt hun dynamische muziek vol ambiance en fluisterzang. In de muziek van singer-songwriter Hannah Mae uit Emmen zijn invloeden uit de Amerikaanse country te horen.

De organisatie van de zesde editie van het muziekevenement is in handen van The Bake Shop.

Het Spy and the Butcher Festival start om 13.00 en duurt tot 01.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.thespyandthebutcher.nl.