Emmen.Toen aflevering 141

Een oude foto waardoor menig lezer zich weer jong voelde. We zien namelijk de oude Christelijke LTS aan de Emmalaan. Tegenwoordig is dit gebouw de Brink van het Hondsrug College. De technieklessen vinden nog steeds in hetzelfde gebouw plaats. Jan Weken schrijft: „Op die trap die te zien is ben ik met mijn toenmalige klas op de foto geklommen.”

Ook Martin Pool kreeg last van een nostalgie-aanval toen hij de foto zag. „ Ik heb hier de LTS gevolgd maar toen was de nieuwbouw er al. Daar ben ik begonnen met vonkentrekken, iets waar ik vandaag de dag nog steeds mee bezig ben.” Ook op Facebook waren er veel reacties. De meeste over schoolfeesten in lang vervlogen tijden.

Arie Hollander keek ook terug „Het was mijn eerste school van het voorgezet onderwijs, LTS Emmalaan. Met de geweldige conciërge dhr. Kuik en directeur Matser.”

Wilt u nog meer oude foto’s zijn anekdotes over oud Emmen horen? Kom dan volgende week woensdag 22 mei naar de historische quiz in café De Drie Paardjes. Doe mee met u team en win leuke prijzen door vragen over de historie van Emmen te beantwoorden. Aanvang 20 uur, kosten 10 euro per team. Aanmelden bij café De Drie Paardjes, aan de bar of telefonisch 0591-23909.