Gouden Pijl maakt dit jaar Wildlands onveilig

Emmen - Deelnemers aan de toertocht van de Gouden Pijl op zondag 4 augustus zullen de eerste kilometer afleggen tussen de olifanten, leeuwen en andere dieren. De route voert ongeveer een kilometer door dierenpark Wildlands.

Na de start bij het Fletcher Hotel en het deel door Wildlands rijden de wielrenners door Zuidoost-Drenthe, waaronder klinkerwege en het vorig jaar oktober geopende fietsparcours op de VAM-berg, met een stijgingspercentage van 10 tot 15 procent. De routes worden duidelijk uitgezet. Onderweg worden verzorgingsposten ingericht en er is mobiele technische assistentie voor pechgevallen. Na afloop is er voldoende douche gelegenheid, de deelnemers kunnen fris het verdere programma van de Gouden Pijl gaan bezoeken.

Meerijden?

De inschrijving is inmiddels gestart via www.goudenpijl.nl/toertocht. Voor iedere 50ste inschrijver ligt er een Gouden Pijl fietsshirt klaar. De afstanden zijn: 50, 100 en 150 km. Alle deelnemers ontvangen een medaille en een goodiebag.

Vorig jaar deden er 400 rijders mee aan de toertocht, waarvan er zeker 300 zich op de dag zelf inschreven.

NK tijdrijden: ook vanuit de dierentuin

Het is niet voor de eerste keer dat wielrenners door de dierentuin van Emmen rijden. Het NK tijdrijden ging woensdag 20 juni 2012 in het toenmalige Dierenpark Emmen van start, vanaf een platform naast de Afrikasavanne.