Leerlingen basisschool Roswinkel pakken met snelheidscontrole hardrijders aan

Roswinkel - Leerlingen van openbare basisschool De Dreske houden op dinsdag 21 mei een snelheidscontrole aan de Roswinkelerstraat in Roswinkel. Ze doen dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Plaatselijk Belang Roswinkel.

De leerlingen meten tussen 11.00 en 12.00 uur met een lasergun de snelheid van alle auto’s die langsrijden. Daarnaast delen ze aan weggebruikers een pen uit waarop staat ‘Check je snelheid’. De snelheidscontrole is onderdeel van de snelheidsaanpak in Roswinkel. Plaatselijk Belang Roswinkel sloeg vorig jaar de handen ineen met Veilig Verkeer Nederland, de politie, obs De Dreske, gemeente Emmen en provincie Drenthe om het aantal hardrijders in het dorp tegen te gaan. Automobilisten rijden geregeld te hard in Roswinkel. Dat is gevaarlijk en leidt bovendien tot onveiligheidsgevoelens bij dorpsbewoners.

Bij de start van het project bleek dat maar liefst negentig procent van de automobilisten zich niet hield aan de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Dat percentage daalde naar vijftig procent toen het dorp acties organiseerde samen met VVN en de politie. Inmiddels rijdt nog steeds twintig procent van de bestuurders te hard door het dorp. Met de snelheidscontrole vragen de leerlingen aandacht voor de snelheidsproblematiek. De resultaten van de meting zijn na afloop direct beschikbaar en te zien op de snelheidsthermometers die bij de in- en uitgang van het dorp staan.