Drenthe College start met versnelde niveau 4 opleidingen

Emmen / regio - Studenten kunnen na de zomer aan het Drenthe College in Emmen versnelde trajecten volgen voor de mbo-opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior assistent accountant.

Voortaan kunnen studenten deze niveau 4 opleidingen doorlopen in twee jaar tijd, in plaats van driejarige trajecten. Maar vanaf het nieuwe schooljaar krijgen studenten in Emmen de mogelijkheid om voor een versneld traject te kiezen. Dit betekent dat studenten sneller door het mbo gaan, waardoor ze een jaar eerder kunnen starten met een hbo-opleiding of een baan.

Versneld opleiden vraagt extra inzet

Hoewel de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior assistent accountant versneld worden aangeboden, blijft de inhoud van het onderwijsprogramma hetzelfde. Deze versnelde opleidingen stellen dan ook hoge eisen aan de capaciteiten van de student. Ze zijn speciaal bedoeld voor de gemotiveerde, excellente student die goed is in plannen, Nederlands, Engels, rekenen en zelfstandig werken.

Wat zijn de instroomeisen?

De toelating tot de versnelde trajecten is gebonden aan bepaalde instroomeisen. Deze eisen zijn op te vragen bij het infoteam van Drenthe College via info@drenthecollege.nl of telefonisch via 0800-88 12345. Daarnaast dienen studenten in de eerste periode van het schooljaar een aantal toetsen met een goed resultaat af te ronden. Het volgen van extra vakken op het vmbo kan hierbij van toegevoegde waarde zijn en ook wiskunde en economie zijn een pré. Lukt het een student niet om te voldoen aan de vereiste toetsen in de eerste periode van het schooljaar, dan kan de student altijd verder in het reguliere, driejarige traject.