Herman Meppelink: ‘Wees trots op eigen regio’

Emmen - De 63-jarige Herman Meppelink is als Emmenaar directeur onderwijs van het Soma College - een landelijke vakschool voor infratechniek - in Harderwijk. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Beachsporten Emmen. Lees meer over Herman in deze editie van de rubriek Sportief Persoonlijk.

Waarom ben jij voorzitter van de stichting?
„Samen met Bert Koops en Dick van Kessel heb ik deze stichting opgericht omdat wij vinden dat de diverse beachsporten een toegevoegde waarde hebben voor Emmen.”

Wat wil je bereiken als voorzitter?
„Dat er van mei tot en met augustus elke dag beachsporten beoefend worden op Beachpark Emmen en in de periode daarbuiten zoveel als mogelijk.”

Wat zijn jouw taken voor de stichting?
„De algemene taken zoals die bij een voorzitterschap behoren en mijn speciale taak binnen het bestuur is het bevorderen en (laten) organiseren van beachvolleybalactiviteiten.”

Waarom is Beachpark Emmen er gekomen?
„Omdat ik op straat regelmatig aangesproken werd over het feit dat er geen beachvolleybal mogelijk is in Emmen. Men dacht dat ik als vader van een professioneel beachvolleybalster en lid van het bondsbestuur van de nationale volleybalbond Nevobo dé persoon was om dit op te pakken. We hebben het breder opgepakt dan beachvolleybal.”

Wat is jullie doel met het Beachpark Emmen?
„Samenwerking met scholen, sportverenigingen, bedrijven en individuen realiseren die beachsporten samen met ons willen uitvoeren.”

In hoeverre staat Beachpark Emmen er goed op?
„We hebben één van de mooiste accommodaties in Nederland. We gebruiken goede materialen, zijn goed bereikbaar, er is veel parkeerruimte en alle nodige faciliteiten zijn aanwezig. Het meest bijzondere is dat je bij ons heel veel beachsporten kunt beoefenen zoals: footvolley, beachsoccer, beachhandbal, beachkorfbal, beachtennis en beachvolleybal.”

Waarom rekenen jullie erop dat het gebruik van het park toeneemt?
„De bekendheid van de mogelijkheden van ons beachpark is nog onvoldoende en de sportverenigingen moeten nog wennen aan het uitbreiden van een wintersportaanbod met een zomersportaanbod. Dit biedt nog veel mogelijkheden tot meer gebruik.”

Wie is jouw grote voorbeeld in de sport beachvolleybal?
„Michel Everaert, de topspeler in de vroege dagen van het beachvolleybal in Nederland en huidige directeur evenementen bij de Nevobo. Hij bedenkt nieuwe concepten om beachvolleybal op de kaart te zetten. Denk aan het WK beachvolleybal in 2015 - verdeeld over vier steden - met als toppunt een stadion op de hofvijver in Den Haag. En natuurlijk het EK beachvolleybal in 2018. Ook weer in vier steden.”

Gloriemoment als sporter?
„Als het zijn van coach daar ook bij hoort: de kampioenschappen met het eerste herenteam van volleybalclub Emmen’95 en de jaren dat we op het niveau van de eerste divisie speelden.”

Dieptepunt?
„Het staken van mijn topvolleybal carrière in wording vanwege chronische knieklachten. En dat op 21-jarige leeftijd.”

Wat wensen jullie Beachpark Emmen toe?
„Heel veel gebruikers die in een sportieve sfeer samen sporten.”

Als ik alleen de baas van de stichting zou zijn, dan:
„Zou er niets terechtkomen van alle mooie plannen en kansen die er liggen.”

Kun je alvast meer vertellen over het Emmen Open beachvolleybaltoernooi?
„In het weekend van 17 en 18 augustus organiseren we het open kampioenschap beachvolleybal van Emmen. Elk team uit de gemeente Emmen - en zelfs daarbuiten - kan zich hiervoor inschrijven. Je hoeft geen Nevobo-lid te zijn en we spelen in meerdere categorieën. Meer informatie volgt via Facebook en op de site van Beachpark Emmen.”

Een relatie?
„Al meer dan veertig jaar samen met het grootste geluk in mijn leven: Alet Fransen.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Eten maken of een rondje door de tuin.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Naast mijn diverse bestuurswerkzaamheden tuinier ik en elke zondag ga ik op de mountainbike het bos in met vrienden. Ook lees ik graag.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Gymleraar.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„De geboorte van mijn drie kinderen.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Wees trots op de regio waarin we leven, straal dit uit en wees ondernemend. Niets gaat vanzelf, maar als je samen initiatieven neemt is er heel veel mogelijk.”

Bekijk ook www.beachpark-emmen.nl.

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl.