Voormalig terrein Camping Emmen in beeld voor ziekenhuisparkeren, onderwijs en zorg

Emmen – Het voormalige terrein van camping Emmen en zwembad Aquarena zijn deels in beeld als parkeerplaatsen voor ziekenhuisbezoekers.

De rest van het gebied zal ingevuld worden met onderwijs- en zorggerelateerde initiatieven. Dat liet wethouder Jisse Otter weten na vragen van Gunnar Jens Bijlsma (Wakker Emmen).

Bijlsma stelde de vragen vanwege het gebrek aan activiteiten op het terrein. Vorig jaar werd er een visie opgesteld voor het gebied. Sindsdien gebeurt er niet veel, stelde het raadslid vast.

Volgens Otter duurt het niet lang meer voordat het college een concrete visie voorlegt aan de gemeenteraad. “Waarschijnlijk voor of na de zomer.”

Het Aquarena sluit later dit jaar de deuren als het nieuwe zwembad op de Meerdijk de deuren opent. De camping stopte al in 2012. Een van de initiatieven nabij het terrein was een traumakliniek, maar dit is inmiddels van de baan.

De her in te ricchten ruimte beslaat het terrein tussen het Scheper Ziekenhuis, de Angelsloërdijk en het aangrenzende fietspad bevindt.

De gemeente liet vorig jaar weten dat het Scheper de ruimte moet krijgen om uit te groeien naar een ‘volwaardig’ ziekenhuis, vanwege het economisch belang en de werkgelegenheid voor de regio. Daarom werd er toen al gepraat over extra parkeerplaatsen nabij het ziekenhuis, omdat die bij het inmiddels gesloopte theater De Muzeval waarschijnlijk gaan verdwijnen.

De ontwikkelvisie voor het gebied leverde de gemeente een behoorlijke legpuzzel op, want het hangt samen met andere aandachtspunten in de directe omgeving. Zoals het verbeteren van de verkeersdoorstroming van de Boermarkeweg, veilige fietsoversteken, de aanleg van een fietstunnel nabij het ziekenhuis, de realisatie van een fietsstraat op het traject Angelsloërdijk-Kerkhoflaan, het bouwen van een nieuwe school voor het Esdal College op de plek van de Muzeval.