Burning en Lovell’s Blade spelen bij Metal Front

Coevorden / regio - Metal Front Coevorden staat zaterdag 18 mei in het teken van kettingen, rook, diesel, zijde en leer.

De bands Lovell’s Blade en Burning komen de boel even lekker wakker schudden op de klassieke manier. Het wordt een avond, gevuld met heavy metal en vette rockmuziek voor jong en oud.

Burning

Het voorprogramma wordt verzorgd door het uit Stadskanaal afkomstige Burning. De single ‘Something is Lurking in the Dark’ verscheen in 2014. Van het debuutalbum ‘Nightmares’ is inmiddels bijna duizend exemplaren verkocht. Burning is beïnvloed door bands als Black Sabbath, Iron Maiden, Trouble, Witchfinder General en Ghost, maar heeft zijn eigen unieke sound.

Lovell’s Blade

De Nederlandse band Lovell’s Blade staat zijn mannetje in de metalscene. De groep, die bestaat uit leden van de vroegere metalband Picture, brengt klassieke heavy metal. Met een arsenaal pompende riffs, catchy randjes en een soms een modern tintje zorgt de band voor een fris en nieuw geluid. Het uit 2017 afkomstige debuutalbum 'Stone Cold Steel' werd zeer goed ontvangen en is in het binnen- en buitenland waaronder Europa en Zuid-Amerika live keihard aan de man gebracht.

De eerste band begint om 22.00 uur te spelen. Meer informatie: www.mfcweb.nl