Turner Lars Boerrigter maakt zich op voor NK

Waalwijk / Emmen - De laatste kwalificatiewedstrijd - in aanloop naar het NK eerste divisie voor senioren - voor de Emmer turner Lars Boerrigter stond zondag op het programma in Waalwijk. Boerrigter - al geplaatst voor het NK voor wat betreft de meerkamp en vier toestellen - kon afgelopen weekend vooral testen.

Het nemen van meer risico pakte niet goed uit voor de tuner, die nog wel stabiel startte op ringen en sprong. Een positie bij de top drie was daar, maar na foutjes op brug en een val bij het onderdeel rek had Boerrigter moeite zijn focus te vinden op vloer. Twee valpartijen en veel slordigheden kostten hem zeker drie punten, waardoor Boerrigter slechts 10.20 punten behaalde op zijn favoriete onderdeel.

Met alleen nog voltige voor de boeg stond Boerrigter ondertussen in Waalwijk ver buiten de top tien. Onbevangen turnde hij nog wel zijn beste oefening voltige van 2019. Die prestatie leverde Boerrigter 11.35 punten op en de elfde plek - 64.35 punten - in de eindrangschikking.

NK in Alkmaar

De komende twee weken staan in het teken van stabilisering van de oefeningen ter voorbereiding op het NK van 25 en 26 mei in Alkmaar. In Noord-Holland wil Boerrigter zaterdag vlammen op de meerkamp en zondag staan de vier toestelfinales op het programma voor de Emmer turner.