Vroegtijdige breuk tussen DSC ’65 en trainer Richard Nieborg

Dalerveen – DSC ’65 en trainer-coach Richard Nieborg zijn per direct uit elkaar. Volgens voorzitter Bert Galema van de zondag 4e klasser uit Dalerveen werd de afgelopen periode duidelijk dat de chemie tussen trainer en spelersgroep is uitgewerkt.

"De wedstrijden die we nog voor de boeg hebben zijn allemaal finales. We hebben niet meer het gevoel dat Richard de wisselwerking een positieve draai kan geven."

Handhaven

Galema heeft waardering voor het werk van Richard Nieborg, die de club in de afgelopen twee seizoenen al in een vroeg stadium in veilige haven loodste. De 43-jarige inwoner van Sleen leek ook dit seizoen met DSC ’65 zich betrekkelijk eenvoudig te kunnen handhaven.

De ploeg stond geruime tijd in de veilige middenmoot. Na de winterstop kampte de hoofdmacht echter met de nodige blessures, die hun weerslag op de prestaties hebben gehad. "We hebben waardering voor het werk van Richard, maar gezien de precaire situatie moeten we nu in belang van DSC ’65 handelen."

Niet zeker van lijfsbehoud

DSC ’65 staat op de twaalfde plaats in de 4e klasse E en is met vier duels voor de boeg nog niet zeker van lijfsbehoud. Vanavond (donderdag) staat het cruciale duel DVC ’59 - DSC '65 op het programma. Daan Lelieveld staat dan als eindverantwoordelijke voor de groep. De inwoner van Dalerveen moet DSC ’65 behoeden voor degradatie.

Voortijdige breuk

DSC ’65 en Nieborg hebben in een goede verstandhouding afscheid genomen. ‘Soms is de chemie uitgewerkt en dan staat het belang van de club voorop. Ik vind de voortijdige breuk heel jammer, want ik heb bijna drie seizoenen met heel veel plezier bij deze mooie club gewerkt’’, aldus Nieborg.

Al in een eerder stadium besloten DSC ’65 en Nieborg dat de samenwerking na drie seizoenen zou eindigen. Voor komend seizoen strikte DSC ’65 Jordy Boer uit Dalen en Richard Nieborg gaat dan aan de slag bij Witteveense Boys ’87.