Zwartemeer maakt zich op voor 14e Rundeloop

Zwartemeer - De Stichting Cultuur, Recreatie en Toerisme in Zwartemeer houdt zaterdag 15 juni de 14e Rundeloop in Zwartemeer.

De Rundeloop (www.rundeloop.nl) is een jaarlijks terugkerende loopwedstrijd door Zwartemeer. De opzet is om vooral mensen uit de directe omgeving mensen in beweging te krijgen, van 5 tot 85 jaar.

De Rundeloop brengt mensen in beweging: het maakt je fit en daardoor voel je je beter en Is voor jong en oud: van een 5 jarig meisje bij de kabouterloop, tot de oudere jongere van 70, die de 10 km loopt, maar ook de vriendengroep, die estafette loopt. Het aantal deelnemers lag in de afgelopen jaren al rond de 300.

Voorzitter Leo Hoogenberg: “Prachtig om te zien, hoe de Rundeloop elk jaar weer zoveel mensen van jong tot oud in beweging krijgt. Is het niet als loper, dan als vrijwilliger en met hulp van de sponsoren. We willen zeker niet het grootste wedstijd worden, maar hebben wel de ambitie om nog meer mensen in actie te krijgen. Vorig jaar hebben we voor het eerst het nieuwe parcours gebruikt, dat vonden de lopers echt fantastisch. Dat doen we nu dus ook zeker weer."

 Het traject start en finisht in het centrum, maar voert grotendeels langs het oude riviertje de Runde. Zie ook voor info en aanmelding: www.rundeloop.nl.