Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe behoort tot de nationale top

Emmen - In het onderzoek "Beste klinieken van Nederland 2019" van Elsevier Weekblad maart 2019 worden twee Eyescan Oogzorgklinieken als beste beoordeeld. "Een prestatie waar we enorm trots op zijn," aldus Liane Wierenga, kliniekmanager van Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe in Emmen.

Zoals elk jaar vergelijkt Elsevier Weekblad de kwaliteit van zorg in een groot aantal particuliere klinieken. "Daarbij wordt gekeken naar de organisatie van de zorg rondom de patiënt en het proces rondom de behandeling zelf. Op het gebied van staaroperatie blinkt Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe hierin uit en behoort onze vestiging tot de vijf best beoordeelde klinieken van 2019."

Strengste eisen

Eyescan oogzorgkliniek Drenthe is trots op deze mooie beoordeling van de Elsevier. Liane Wierenga, kliniekmanager: "Dit is voor ons de bevestiging dat de kwaliteit van onze zorg van hoog niveau is. Wij bieden al onze behandelingen aan in een klinieksetting, wat betekent dat we aan de strengste eisen moeten voldoen op alle indicatoren van de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd."

Eyescan Oogzorgklinieken biedt een compleet spectrum van oogheelkunde aan: van laserbehandeling en staaroperaties tot ooglidcorrecties. Wierenga: "Door deze integrale benadering bieden we onze patiënten een complete oplossing voor hun oogheelkundige wensen en kunnen wij hen in verschillende levensfases met een passende oplossing bedienen. Daarbij staat kwaliteit van de behandelingen, van al onze specialisten en van onze persoonlijke dienstverlening altijd op nummer één. Dat we dit nu terugzien in de onderzoekresultaten van Elsevier Weekblad is fantastisch."

ZKN-keurmerk

Om de kwaliteit van de zorg in de klinieken te verbeteren, heeft branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland [ZKN} een keurmerk ingesteld. Dit ZKN-keurmerk krijgt een kliniek pas als deze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, iets wat jaarlijks nauwgezet gecontroleerd wordt door een onafhankelijke instantie. Uit het onderzoek van Elsevier blijkt dat het voor de patiënt absoluut de moeite loont om voor een kliniek mét ZKN-keurmerk te kiezen: beduidend meer ZKN-klinieken behaalden de maximale score. Uiteraard hebben ook alle andere Eyescan klinieken dit ZKN-keurmerk.

Eyescan Oogzorgkliniek Drenthe is onderdeel van Eyescan Oogzorgklinieken en is gespecialiseerd in oogheelkundige behandelingen. Eyescan heeft zeven vestigingen en is daarmee de één van de grootste zelfstandige oogklinieken in Nederland. Eyescan onderscheidt zich door zeer ervaren specialisten, persoonlijke aandacht en objectief advies.