Deroepert
Door Henk Folkerts

Wordt u daar dan minder van?

Wat is dat toch dat mensen elkaar soms het licht in de ogen nog niet gunnen.

Van de week bijvoorbeeld. Ik las in deze krant zoiets kinderachtigs dat mijn vierjarige kleinzoon zich daar nu al diep voor zou schamen. De ondernemersvereniging Vlinderstad heeft namelijk een brief naar de gemeente geschreven waarin ze stellen dat er ondernemers in het centrum zijn die benadeeld worden door bedrijven die zich vestigen in het Rensenpark.

‘Er zouden zich daar commerciële bedrijven vestigen die daar commerciële activiteiten ontplooien’. Dat klinkt zo ongeveer als een illegale activiteit. Volgens diezelfde brief zou dat ‘oneerlijke concurrentie’ zijn. Toen ik het las gingen mijn haren recht overeind staan en dacht ik: ‘Maar beste ondernemers, wat wordt u zelf daar dan minder van?’.

Wat is nou precies uw punt? Heeft u daar dan aantoonbaar minder inkomsten van? Gaat het ten koste van uw bedrijf? Zou u zelf ook uw eigen bedrijfsformule kunnen aanpassen?

Het is toch logisch dat de galeriehouders en de anderen in het park behalve creatief ook zakelijk moeten zijn. Waarom kunt u het dan niet opbrengen om hun een goede boterham te gunnen? En waar staat er geschreven dat je niet mag verdienen aan je creativiteit en inventiviteit? Bovendien, hoe mooi is het niet dat Toolbox en Twessers ook werken met mensen die moeilijk aan de bak komen? Dat is toch, behalve zakelijk, ook een prachtige gedachte?

En kijk eens even hoe mede dankzij hun lef en energie, maar ondanks dat zij slechts telkens voor 1 jaar kunnen huren, het Rensenpark een prachtig park is geworden. Bovendien is het een publiekstrekker die ook weer veel mensen naar de binnenstad trekt en hopelijk ook naar uw onderneming.

Ik heb geen eigen bedrijf, heb ik ook nooit gehad, maar jaloezie ruik ik op kilometers afstand.