Archeologisch onderzoek N34 nadert Emmen

Coevorden / Emmen - In de gemeente Coevorden hebben archeologen resten van verschillende boerderijen en bijgebouwen uit de late prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen gevonden. Ook vonden zij scherven van potten, schalen en objecten van vuursteen. Omdat er nog meer vondsten worden verwacht, gaat het onderzoek langs de N34 bij Emmen verder.

Dat meldt de gemeente Coevorden maandagmiddag.

De vondsten worden op dit moment uitgebreid onderzocht. Door de vondsten komen we meer te weten over hoe mensen rondom Dalen vroeger leefden. Het onderzoek is eind 2020 klaar. Met het onderzoek wordt voorkomen dat waardevol Drents erfgoed ongezien en voorgoed verdwijnt.

Proefsleuven

Tot 1 juli 2019 graven de archeologen langs de N34 op 32 plaatsen rondom het knooppunt Emmen-West. Zij brengen de bodem digitaal in kaart en doen daar onderzoek naar vondsten en grondsporen. Op zaterdag 25 mei organiseert de provincie een open dag over archeologie. Belangstellenden zijn die dag van harte welkom in het infocentrum in Dalen. Meer informatie volgt via www.provincie.drenthe.nl/n34.

Verdubbeling N34

Het onderzoek heeft te maken met de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen. De eerste werkzaamheden rondom Coevorden vinden plaats in het najaar van 2019. Voordat we met de weg aan de slag gaan, informeren we omwonenden en belangstellenden over de planning en mogelijke hinder.