FOTO's: Lightning krijgt eigen beeld in gemeentehuis

Emmen - Emmen krijgt volgend jaar zomer een groot event in Rensenpark van beelden die zijn gemaakt van afval materialen. Dat maakte Linda Meijer van Green Support zondag bekend tijdens Emmen Goes Eco.

Green Support organiseerde voor de vierde keer dit duurzaamheidsevent. Dit jaar waren er weer leuke, lekkere, innovatieve duurzame producten te vinden en allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen opende de markt. Het thema van dit jaar was 'upcycling'. Dit houdt in dat oude producten een nieuw en functionerend leven krijgen. De wethouder was daarom speciaal voor deze gelegenheid gekleed in een upcycle jeans.

Zwerfafval

Kunstenaar Willem Boer was op de markt bezig om de laatste hand te leggen aan het beeld van Lightning. Dit deed hij van blikjes zwerfafval die zijn gevonden door Lightning. Dit is een kruising Husky van 13 jaar oud die dagelijks al tien jaar lang samen met zijn baasje, Bart, zwerfafval opraapt in Emmen. Willem Boer: "Ik ben anderhalf  jaar geleden weer in Emmen komen wonen na enige tijd elders te hebben gewoond. In die tijd heb ik mij bezig gehouden met zwerfafval en daar grote beelden van gemaakt. Terug in Emmen kwam ik in contact met Bert en zijn hond en hoorde daar zijn verhaal. Dit raakte mij dat ik besloot om een borstbeeld van Lightning te gaan maken van de blikjes die hij zelf heeft opgeraapt".

"Lightning doet iets met ons bewustzijn"

Linda Meijer en wethouder Rink leverden beide een bijdrage aan het beeld waarbij de wethouder vertelde dat hij zijn best zal doen dat als het beeld klaar is deze een mooie plek krijgt in het gemeentehuis. Willen Boer: "Ik ben ontzettend blij dat de wethouder zich hier voor wil inzetten. Het gemeentehuis is een mooie rustige plek voor het beeld. Bovendien iedereen komt wel een keer op het gemeentehuis en kan op deze manier kennismaken met Lightning. Lightning doet iets met ons bewustzijn en moet ook na zijn dood in onze herinneringen voort blijven bestaan als een hond die iets goed heeft gedaan voor het milieu. "