Deroepert
Door Henk Folkerts

Spannend allemaal!

Het was een erg spannend paasweekend. Het begon natuurlijk al donderdag met de Passion. Niet zo zeer het verhaal zelf, want daarvan is de afloop wel bekend. Nee, het was spannend of er, net als in de meeste jaren, weer vals gezongen ging worden. Nou, er viel wat dat betreft weer genoeg te genieten, heerlijk!

Een andere soort spanning gaven de meer dan 1000 verstopte eieren in het Rensenpark. Voor een aantal kinderen was dat iets te veel van het goede. Ik heb er tenminste nogal wat horen huilen. Maar gelukkig hadden de meeste kinderen een fantastische ochtend, eieren schilderen, zoeken en met de paasbrunch lekker opeten.

Maar echt spannend werd het pas bij het paasvuur op Erica. Het begon al met aansteken van de meer dan tien meter hoge paasbult. Tot grote schrik van velen werd het al snel wel heel erg warm en ging het ontsteken gepaard met enkele flinke knallen. Velen zochten daarom gelijk en behoorlijk geschrokken een ander plek. Even later moest de brandweer uit voorzorg een watergordijn aanleggen om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het bungalowpark ernaast. Een bungalowpark waar een heleboel mensen het bestaan overigens niet van wisten.

Schijnbaar had het park zich in de jaren daarvoor altijd al verdekt opgesteld en was het daarmee aan de aandacht van de organisatoren ontsnapt. Hoe dan ook, op het eerste gezicht komt het geheel nogal knullig over. Het kan toch eigenlijk niet anders zijn dat de organisatoren en de gemeente te veel risico’s hebben genomen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de consequenties die dit heeft voor volgend jaar.

Ik hoop in ieder geval dat de traditie kan blijven bestaan, maar misschien kan het allemaal wel wat minder spannend.