Brandweer blust paasvuur in Erica alsnog

Erica - Een paasvuur aan de Verlengde Vaart Zuidzijde in Erica is zondagavond uit de hand gelopen. Rond 20.45 uur begon de brandende paasbult zo'n vonkenregen te produceren dat de brandweer moest ingrijpen. Pas na middernacht kon de Veiligheidsregio melden dat de situatie onder controle was.

De vonken bedreigden het bungalowpark Luxe Huisjes Huren. Zes huisjes zijn ontruimd. Een deel van de gasten is naar huis vertrokken, een ander deel vindt opvang bij vrienden van de eigenaar van het park.

Waterscherm

Een boom vlak naast een woning vatte vlam, maar kon worden geblust. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en heeft opgeschaald naar Grip-1. Dit houdt in dat alle hulpdiensten bij elkaar zijn voor overleg.

De bomen in de omgeving worden tegen de vonkenregen beschermd met een zogenoemd waterscherm. Daarbij gebruikt de brandweer onder meer een hoogwerker.

Paasbult geblust

Omstreeks 23.45 uur heeft de brandweer besloten om de paasbult te gaan blussen. De politie verzoekt de nog aanwezige omstanders te vertrekken, zodat het bluswerk veilig kan geschieden.