BB2 Emmen viert 35-jarig bestaan

Emmen - BB2 Emmen bestaat 35 jaar. De exclusieve dames- en herenmodezaak aan de Hoofdstraat, die in 1984 onder de naam Bebop Mode begon, heeft vorige maand het jubileum gevierd met een speciaal feest voor de klanten.

Eigenaar Tom van der Meulen kijkt er zeer tevreden op terug. ,,Het was hartstikke druk in de winkel. Mannequins verzorgden shows en er was een optreden van de fantastische liveband Acoustic 3.0. Het was echt een superdag. Het is toch mooi dat je zoveel waardering van klanten krijgt.”

Van der Meulen begon in de jaren zeventig met zijn carriere in de modebranche in Groningen. ,,Ik heb bij verschillende winkels en modeketens gewerkt. Op een gegeven moment deed de mogelijkheid zich voor om op de hoek Minister Kanstraat-Hoofdstraat een eigen zaak te beginnen.”

Dat werd dus Bebop Mode, dat in 1984 de deuren opende. De winkel was toen ook al het adres voor zowel dames- als herenmode.

Strak interieur

In 2006 werd het naastgelegen, huidige, pand betrokken. Dat kreeg de naam BB2 Emmen. ,,De damesmode verhuisde hiernaar toe, terwijl het pand op de hoek onder de naam Bebop Mode bleef bestemd voor herenmode. Onder het motto ‘de kunst van het weglaten’ kreeg de winkel een strak interieur. Het was destijds een vooruitstrevende look voor Emmen”, aldus de ondernemer.

De crisis, die rond 2008 losbarstte, ging niet aan de zaak voorbij. De winkel op de hoek werd in 2010 gesloten en de herencollectie verhuisde naar de winkel van BB2 Emmen. In het hoekpand was daarna nog enige tijd de Wereldwinkel gevestigd. ,,Inmiddels zitten we al weer dertien jaar aan de Hoofdstraat 76. De nadruk ligt op damesmode, maar we hebben natuurlijk ook een leuke collectie voor de heren. Momenteel is de verhouding ongeveer 75 procent dames- en 25 procent herenmode”, schat Van der Meulen, die samen met medewerkster Ellen Steenge het gezicht van BB2 Emmen is. ,,Ellen is al 22 jaar de rots in de branding in de zaak.”

Het is inmiddels een hele tijd, maar de Emmenaar denkt niet aan stoppen. ,,Mode is mijn passie. Zolang ik het leuk vind, ga ik door.”