Lars Boerrigter sleept tickets in de wacht voor NK

Enschede/Emmen - Het tweede kwalificatiemoment voor het NK turnen stond voor Emmenaar Lars Boerrigter in het teken van behalen van tickets voor de nationale titelstrijd op de meerkamp en voor de toestelfinales vloer en brug.

Boerrigter, die uitkomt voor RK Dos uit Kampen, turnde afgelopen weekend in Enschede een zeer goede wedstrijd in de seniorklasse op het niveau van de eerste divisie. Met 71.80 punten behaalde hij een mooie derde plek en daarmee de drie gewilde tickets.

Startend op sprong kwam Boerrigter met 13.20 punten goed in de wedstrijd. Op het tweede toestel brug turnde hij zeer stabiel naar 12.30 punten en behaalde daarmee zijn gewilde toestelfinale. Op vloer ging Lars op safe om zich te kunnen verzekeren van het tweede ticket. Met 13.05 punten was hij veruit de beste van het veld.

Na vijf toestellen ging de strijd om de podiumplekken twee en drie tussen Bart de Ruyter uit Zwijndrecht en Boerrigter. Op het laatste toestel ringen turnde De Ruyter zich naar de tweede plek met 72.00 punten en dat is 0.2 punt meer dan de Emmenaar. Winnaar Sander Bouwman uit Almere was met 74.033 punten niet meer te achterhalen.

Naast Boerrigter werd zaterdag door Elwin Lok (Valthe) en Kevin Robben (Klazienaveen) ook het NK behaald, maar dan in de junior tweede divisie. Elwin werd eerste in zijn categorie en Kevin derde.

Boerrigter heeft nog één kwalificatiemoment te gaan op 12 mei in Waalwijk, waar hij kan testen in aanloop naar het het grote NK op 25 en 26 mei in Alkmaar.