FOTO's: Pianodag viert eerste lustrum, maar komt er wel een vervolg?

Emmen - In het Atlas Theater in Emmen werd zondag voor de vijfde keer de Pianodag gehouden, een initiatief van voorzitter Marijke de Gruil van de stichting Noord Nederlandse Pianodagen.

"Er is een gemoedelijke sfeer met blije mensen en waarbij de opkomst vergelijkbaar is met voorgaande jaren. De mensen komen uit het Noorden, maar ook uit Alkmaar en Den-Haag".

De aanwezigen konden genieten van een breed en educatief programma voor alle leeftijden en alle niveaus die werd gehouden in de Dagblad van het Noorden zaal en de Rabozaal.

Op het programma stonden onder meer verschillende workshops zoals  Spelen voor Publiek door pianoduo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov en Popmuziek en Improvisatie. Daarnaast was er een openbare les Quatre-mains en een Vijfminutenfestival.

'Organisatie is behoorlijk zwaar'

De pianodag heeft volgens de voorzitter zeker bestaansrecht, maar of er een vervolg komt laat ze in het midden. "De organisatie van deze dag is behoorlijk zwaar. Daarom kijken we als bestuur naar een andere vorm. Dan moet je denken om het niet meer ieder jaar te organiseren, maar eens in de twee jaar of dat we terug gaan van twee zalen naar één zaal".