FOTO's: Monarch Rally voor Gehandicapten Sport Club Emmen

Emmen - De leden van Rotaryclub Emmen Monarch zetten zich herhaaldelijk in om geld bijeen te brengen voor goede doelen en organisaties die een steuntje in de rug verdienen. Dit jaar was het geode doel de Gehandicapten Sport Club die graag twee racerunners wil.

Racerunners zijn sportartikelen voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen lopen. Een racerunner is een soort driewielloopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Deze zijn speciaal gemaakt voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking die moeite hebben met lopen of afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Door deze racerunners heeft de Gehandicapten Sport Club in Emmen de mogelijkheid om deze tak van wielersport aan te bieden.

De start van de zestig equipes die deelnamen aan de rally was zondag bij de Witte Olifant in Klazienaveen. Het was de vijfde editie van de Monarch Rally die jaarlijks voor iedereen toegankelijk is. De deelnemers kwamen langs mooie plekjes in Drenthe, Groningen en Duitsland.

De leden van de club steunden met de Monarch Rally in 2015 de Dreamnight at the Zoo, in 2016 hospice 't Huis van Heden in Emmen, in 2017 Stichting Vlinderkind en in 2018 ging de opbrengst naar Debra.