FOTO's: FC Emmen geeft winst uit handen in Breda

Breda/Emmen - In Breda deed FC Emmen vrijdagavond bijna uitstekende zaken op bezoek bij slotlicht NAC Breda. De ploeg van trainer Dick Lukkien leek de kraker onderin de Eredivisie met 0-1 te winnen, maar het liep vlak voor tijd toch anders. Het werd 1-1. Een gemiste kans voor de Drenten.

Luciano Slagveer dacht matchwinner te worden. De aanvaller maakte na een kwartier de eerste goal van het spannende duel. Slagveer dacht niet na en schoot - uit een lastige hoek - raak door de benen van doelman Benjamin van Leer. Verdediger Erik Palmer-Brown maakte twee minuten voor tijd gelijk na een inschattingsfout van keeper Kjell Scherpen. Michael de Leeuw maakte slechts enkele ogenblikken later bijna de 1-2. Daarna stond FC Emmen met de rug tegen de muur tijdens het late slotoffensief van NAC, maar de strijd eindigde onbeslist.

De Noad Advendo Combinatie begon niet onstuimig aan het duel. Het begin van de cruciale tweestrijd was van beide kanten gespannen. Na de 0-1 door Slagveer raakte FC Emmen de lat uit een vrije trap. In de eindfase van de eerste helft rook Caner Cavlan - en later ook Anco Jansen - nog aan de 0-2. Aanvoerder Jansen werd overigens teruggefloten vanwege buitenspel en viel in de tweede helft uit met een knieblessure. Dat bleek een aderlating.

Kansrijk

Op slag van rust kopte Giovanni Korte de bal tegen de lat na een voorzet van Mikhail Rosheuvel. Koud onderweg in de tweede helft was ook Mitchell te Vrede nog kansrijk namens de nummer laatst op het hoogste nationale niveau. Scherpen moest nog met de voet redden na een schot van Luka Ilic en spits Jafar Arias verzuimde de 0-2 te maken. Daarna gaf FC Emmen alsnog de schijnbaar zekere winst weg.

Voor aanvang van het Avondje NAC stond FC Emmen nog op verlies van de laatste vijf uitwedstrijden. Die negatieve serie kwam vrijdagavond tot een einde, al had het veel mooier kunnen zijn voor de club in het rood en wit. FC Emmen staat voorlopig vijftiende in de Eredivisie en de voorsprong op NAC bedraagt nu zeven punten.

FC Emmen heeft drie punten meer dan De Graafschap en Excelsior. Excelsior speelt zaterdagavond uit tegen Ajax en De Graafschap gaat zondag op bezoek bij PSV. De Emmenaren mogen dus zeker hopen op handhaving in de Eredivisie, al blijft het ook na dit weekend vast en zeker spannend.