FOTO’s: Emco-gebouw verder als AT7 Samen werkt

Emmen - AT7 Samen werkt. Dat is de nieuwe naam van het gebouw waar de Emco-groep en het leer- en werkbedrijf Menso zijn te vinden. Gedeputeerde Henk Jumelet uit Erica onthulde vrijdagmiddag samen met Jan Edzes - directeur van de Emco-groep - en Heidy Postma - zij is directeur van Menso - het logo en de naam aan de Abel Tasmanstraat in Emmen.

Met de nieuwe naam wordt gesymboliseerd dat het Emco-gebouw aan de Abel Tasmanstraat in Emmen een bedrijfsverzamelgebouw is geworden met de Emco-groep en Menso als hoofdbewoners. Het logo moet de dynamiek in het gebouw symboliseren. De kleuren van de hoofdbewoners zijn erin verwerkt, de letters AT staan voor Abel Tasmanstraat en de 7 is het huisnummer. In het gebouw is overigens nog ruimte voor andere partners.

Werkplek

Menso wil mensen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen in opmaat naar een passende werkplek in de samenleving. Het leer- en werkbedrijf is er voor werkzoekenden, werkgevers, zelfstandigen en jongeren onder de 27 jaar. De Emco-groep biedt ruim 1350 Wsw- en Beschut Werken werknemers een werkplek. Daarnaast heeft de groep de opdracht de afstand tot de arbeidsmarkt voor verschillende groepen werkzoekenden te verkleinen, zodat voor hen de kans op een baan bij een andere werkgever op de arbeidsmarkt groter wordt. Gezamenlijke missie van Menso en de Emco-groep is werknemers en werkzoekenden naar vermogen te laten werken.

Open huis

Menso en de Emco-groep openen zaterdag 13 april van 10.00 tot 15.00 de deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar de bezigheden in het onderkomen. Tijdens het open huis kunnen alle afdelingen worden bekeken en worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud.