Schoonebeek boekt geflatteerde overwinning op VIOS (O)

Nieuw-Schoonebeek - Schoonebeek heeft de uitwedstrijd tegen VIOS (O) met 2-5 gewonnen. Het was een enigszins geflatteerde zege voor de ploeg uit Nieuw-Schoonebeek.

Schoonebeek-trainer Wilbert Arends moest op het laatste moment zijn opstelling omgooien, want Jesper Swieters bleef steken in een file en kwam pas de tweede helft in het veld. VIOS voerde de eerste helft de boventoon. Het stak vlot combinerend het middenveld over en zag een bal op de lat gaan en een treffer wegens buitenspel afgekeurd worden. Maar tot ieders verrassing kwam Schoonebeek in de 25e minuut echter op 0-1. Een vrije bal van Justin Katuin werd door Leon Steffens ineens, en met succes, op de slof genomen. Dit was tevens de ruststand.
 
Pal na de hervatting scoorde Rafael van Beek de gelijkmaker: 1-1. VIOS voetbalde wat beter, maar het geluk zat Schoonebeek eens een keer mee. In de 55e minuut schoof Niek Huser de bal voorlangs tot corner. Deze werd genomen door Maurice Beerlink en Leon Steffens schoof de 1-2 binnen.
 

Spannend

In de 60e minuut strafte Niek Huser een misser in VIOS-defensie af en tikte de 1-3 binnen. De thuisploeg leek het deksel op de neus te krijgen, voor het verzuim om het overwicht in de eerste helft niet te hebben uitgebuit. Toch werd het nog spannend, vooral toen Eric de Ruijter in de 70e minuut 2-3 scoorde. VIOS pompte vervolgens de bal in het strafschopgebied en Schoonebeek ruimde met man en macht op. Het aandringen van VIOS leverde ook ruimte voor de gasten op, en in de 88e minuut verlengde Niels Striper een corner van Maurice Beerlink tot 2-4. En een minuut later lanceerde Niek Huser Jeffrey Berens, die de 2-5 binnenschoof.

VIOS-trainer Alex Padding merkte misschien terecht op dat het een geflatteerde overwinning was, maar Schoonebeek koesterde de drie punten. Hopelijk kan Schoonebeek deze winnende lijn doorzetten, want zondag komt hekkensluiter Witteveense Boys '87 op bezoek.