Ondernemers willen Emmen als modestad op de kaart zetten met fashion event

Emmen – Een groep ondernemers in Emmen wil de Vlinderstad op de kaart zetten als modestad.

Met de Sunday Fashion Show op zondag 26 mei doen ze in ieder geval een flinke gooi naar de titel. Op het Marktplein voor de Grote Kerk verrijst een enorme catwalk van 2,5 meter breed en twintig meter lang, waarop ruim 300 modellen de laatste mode van 80 winkels in Emmen showt.

Het idee komt voort uit een samenwerking tussen de winkeliersclubs van het Oude Centrum (Emmen-Noord), De Weiert en een groep ondernemers in de Vlinderpassage. Onafhankelijk van elkaar hielden ze wel eens mode-events, vertellen kartrekkers Willem Meijer (voorzitter Oude Centrum), Simone Mout (Expooz), Fred Bijsterbosch (voorzitter De Weiert) en Henriëtte Bijen (de nog te openen cadeauwinkel Samen in het pand van Ten Napel aan de Hoofdstraat). Maar door de krachten te bundelen menen de initiatiefnemers dat Emmen als fashion city nog sterker op de kaart te kunnen zetten.

Vorig jaar sloegen De Weiert en Het Oude Centrum al de handen in elkaar voor een eerste editie. Toen namen zestig winkels deel aan het event. Met de toevoeging van de winkels in en rondom de Vlinderpassage, komen daar nog eens twintig bij. Ook winkeliersvereniging Vlinderstad draagt financieel een steentje bij aan het geheel.

Op een na grootste winkelcentrum

Meijer windt er geen doekjes om: ‘We gaan gewoon voor de grootste modeshow van Noord-Nederland. De insteek is dat dit ieder jaar terugkeert. Als het op een na grootste winkelcentrum van Noord-Nederland (Groningen staat op kop), moet je jezelf zo goed en zo breed mogelijk in de picture spelen.’

Haute couture

Voor de catwalk voor de Grote Kerk komen straks 200 stoelen te staan waar modeminnende bezoekers een glimp kunnen opvangen van wat Emmen te bieden heeft. Van haute couture tot een simpele spijkerbroek; alles komt voorbij. In die variëteit schuilt de brede aantrekkelijkheid van het evenement, aldus Mout.

Mystery guest

Elke zaak zet vier mannequins op de planken, die zich na een rondje op de catwalk vanaf het Marktplein verspreiden over vier kleinere podia op het Mondriaanplein, bij de Matissepassage, het horecaplein aan de Hoofdstraat en het Noorderplein. Klapper van het evenement wordt de op het eind gepresenteerde bruidsmode. Volgens Mout komt er ook nog een zanger of zangeres optreden, waar ze wil nog niet zeggen wie. ‘Die mystery guest maken we later nog bekend.’

De organisatie zoekt overigens nog modellen. Opgave kan via hetoudecentrum@outlook.com. De Sunday Fashion Show wordt gehouden tussen 13.30 uur en 16.00 uur.