Mantelzorgers krijgen financieel steuntje in de rug

Emmen - De gemeente Emmen deelt ook dit jaar mantelzorgcomplimenten uit aan mantelzorgers in de gemeente. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering in de vorm van geld. Het bedrag is dit jaar vastgesteld op 160 euro.

Wethouder Guido Rink: “Mantelzorgers zijn zeer belangrijk. Als blijk van waardering voor het goede werk dat zij verrichten, willen we ze graag bedanken met dit compliment.”

Zeker 800 nieuw aanmeldingen

De gemeente trekt vanaf 2019 jaarlijks 100.000 euro extra uit voor het mantelzorgcompliment. Ten opzichte van vorig jaar zien we een stijging van ongeveer 800 nieuwe aanmeldingen voor het compliment. Dit betekent uiteindelijk dat de hoogte per mantelzorgcompliment dit jaar iets lager uitvalt dan vorig jaar.

Mantelzorgers die vorig jaar een mantelzorgcompliment kregen, krijgen deze voor 1 juni automatisch weer, als hun situatie niet is veranderd. Hierover ontvangen zij in de komende week een brief. ‘Nieuwe’ mantelzorgers kunnen worden voorgedragen voor het compliment door een professional of vrijwilliger uit het zorgnetwerk van de zorgvrager.  

Winkeliers geven mantelzorgers 'Een dikke 10!'

34 winkeliers uit de gemeente Emmen geven dit jaar ook een blijk van waardering aan de Emmense mantelzorgers. Zij geven de mantelzorgers kortingsbonnen waarmee ze 10% korting krijgen bij de deelnemende winkeliers. De bonnen zijn geldig van 1 mei tot 1 augustus 2019.