Mooie afsluiter voor Exito; verlies voor HVZ/Vivendi

Sleen / Oosterhesselen - Door de 25-24 zege op Beilen eindigden de handbaldames van Exito dit seizoen op een gedeeld derde plaats.

Alle speelsters kregen zondag in het laatste competitieduel speeltijd, maar de het ultieme doel was om nummer 2 Beilen op een nederlaag te trakteren. De uitwedstrijd ging kansloos verloren; Exito nam in sporthal Broekveld in Sleen revanche.

Exito ging flitsend van start en Beilen had daar de nodige moeite mee. Door snel te spelen kon Exito betrekkelijk eenvoudig door de dekking van Beilen lopen. Aan de andere kant werden kleine foutjes door de rappe Beilenaren in de break genadeloos afgestraft. Exito ging wel met een 14-12 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft zag het publiek in sporthal Broekveld een gelijkopgaande strijd. Exito bouwde de marge uit naar drie doelpunten, maar door een te scherpe fase - met liefst vijf ballen  op de paal - kwam Beilen met nog een kwartier te spelen op een 17-18 voorsprong.

De equipe van Sietze Horstmann rechtte echter nog een keer de rug. Met nog één minuut op de klok kwam Exito op 25-24. Beilen was nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar Exito hield stand en leverde daarmee een uitstekende teamprestatie.

HVZ/Vivendi verliest van Actief

HVZ/Vivendi verloor het uitduel tegen Actief uit Klazienaveen met 29-23. Voor HVZ/Vivendi - dat in de 1e klasse Noord als zesde eindigde - was het een duel om des keizers baard. De ploeg uit Zweeloo/Oosterhesselen wilde de goede tweede seizoenshelft graag positief afsluiten. Helaas lukte dat niet.

Actief Klazienaveen speelde zorgvuldiger en met meer overtuiging. Aan het begin van de eerste helft had de ploeg van vertrekkend coach Harry Stoeten moeite het doel te vinden en nam Actief al snel een voorsprong. Vlak voor rust wist HVZ/Vivendi nog wel weer aan te klampen: 11-11.

In de tweede helft nam Actief wederom vrij snel weer een voorsprong en moest HVZ/Vivendi alle zeilen bijzetten om de aansluiting te vinden. Dit lukte tot 21-20, maar de inhaalrace had de nodige energie gekost. Actief wist slim gebruik te maken van de vermoeidheid bij de bezoekers en via snelle tegenaanvallen liep het verschil weer op. Het werd uiteindelijk 29-23.