Simone Veenstra: ‘Wees gewoon aardig voor elkaar’

Klazienaveen - Simone Veenstra is 43 jaar en woonachtig in Klazienaveen. Zij is persoonlijk begeleider GGZ Jeugd. Lees meer over Simone in deze editie van Sportief Persoonlijk.

Van welke vereniging ben jij voorzitter?
„Gymvereniging Klazienaveen.”

Wat wil jij bereiken als voorzitter?
„Ik zou heel graag een vereniging willen realiseren waarin vele handen licht werk maken en waarin alle takken van sport blijvend kunnen worden beoefend omdat al onze groepen rendabel zijn. Een grote droom is toch wel dat we beschikken over een eigen accommodatie met de gelegenheid voor turnen - met een vaste zaal opstelling - en ook twee kleinere zalen voor alle andere takken van sport zoals gym, bootcamp, full body, yoga/pilates, jumping en alle soorten dans.”

Wat kenmerkt Gymvereniging Klazienaveen als club?
„Plezier moet voorop staan en ook dat we een veelzijdig aanbod in lessen hebben voor zowel kind, jeugd als volwassenen en zowel man als vrouw. Maar ook zeker dat we in zijn voor samenwerking met andere verenigingen en de middenstand bij bijvoorbeeld evenementen.”

Gloriemoment als sporter?
„Gewoon scoren tijdens een handbalwedstrijd zijn gloriemomentjes voor mij. Hier kan ik verder niets persoonlijks delen. Wat ik wel heel graag wil delen als gloriemoment is dat de gymvereniging dit jaar 100 jaar bestaat en dat we begin maart een show hebben mogen opvoeren in het Atlas Theater. Het was een succes. Opmerkingen als ‘de show was prachtig’, ‘professioneel’, ‘fantastisch’ en ‘wat heb ik genoten’ heb ik van heel veel mensen terug mogen horen en dat geeft enorm veel voldoening na al het harde werken, voorafgaand aan de show. Dat ook het Atlas Theater je complimenteert met de opzet en het duidelijke draaiboek van de hele show, mag ook een gloriemomentje worden genoemd.”

Dieptepunt?
„Persoonlijke dieptepunten ken ik niet, misschien omdat ik ook geen persoonlijke sport hoogtepunten heb. Wat ik wel lastige zaken vind is dat je als vrijwilliger soms zaken ervaart, lijkend op een werkrelatie tussen baas en werknemer of als spil in een bedrijf. Al vaker heb ik vernomen dat er veel leden maar ook al eens trainers zijn geweest die denken dat de vereniging mijn werk is. Niets is minder waar, ik ben ook een vrijwilliger en dat maakt voor mij wel dat lastige gesprekken of moeilijke, belangrijke beslissingen nemen wel eens kunnen voelen als een dieptepunt. Je bent een vrijwilliger waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Dat is ook de reden dat ik graag zou zien dat er meer handen zijn, want samen bereik je meer!”

Wat wil je verder nog bereiken met jouw club?
„Zeer zeker zou ik over een grote vrijwilligerspoule willen beschikken, die het mogelijk maakt dat je met elkaar zo weinig mogelijk tijd kwijt bent.”

Als ik alleen de baas van mijn sportvereniging zou zijn, dan:
„Zou ik het niet veel anders doen dan nu. Je hebt altijd mensen nodig die het samen met je doen. Ik zou misschien meer taken uitbesteden aan betaalde krachten.”

Een relatie?
„Ja, ik ben 24 jaar samen met Egbert Veenstra. Samen hebben we twee dochters: Lynn en Danni.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Zeer wisselend en afhankelijk van wie al thuis is of wat er nog op mijn lijstje staat. Ik werk onregelmatig, ervaar minder structuur en daarom zijn mijn tijden van thuiskomst ook onregelmatig.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Ik houd van films kijken, dat is ook een van de weinige dingen die ik kijk op tv naast informatieve programma’s op RTL-Z of Discovery. Daarnaast houd ik van baden, een wandeling en afspreken met vrienden of familie.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Kapster. Al op jonge leeftijd, maar door allergieën voor kappersproducten is dit niet gelukt. Toen wilde ik voor mensen gaan zorgen en vanaf 1994 is dat ook wat ik doe.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„Heel cliché, maar dat is toch zeker mijn trouwdag volgend op de geboortes van onze dochters!”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Ik zou het fijn vinden als alle mensen, voor zover de fysieke en mentale gesteldheid dit toelaat, iets zouden doen voor de ander. Zoek dit in kleine dingen. Wees gewoon aardig voor elkaar en doe minder boos naar elkaar. Als je boos bent op de ander gaat alle energie en aandacht naar de ander toe en dat staat je eigen geluk in de weg. Je maakt zo de ander verantwoordelijk voor jouw geluk en het is nooit handig om je geluk uit handen te geven.”

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl.