Peter van Dijk opent komende zondag nieuw honkbalseizoen

Emmen - De lente breekt weer aan, het mooie weer komt terug. Voor honk- en softbalvereniging Bedrocks uit Emmen het ideale moment het nieuwe seizoen op te starten.

Het perfecte weekend vol met sport voor jong en oud begint zaterdag 6 april. Om 11.00 uur spelen de Bedrocks Pupillen tegen de Apeldoorn Bucks. Om 14:00 uur spelen de Bedrocks Aspiranten tegen de Honk- en Softbalvereniging Drachten Diamonds.

Op zondag 7 april is het de beurt aan de senioren. De Bedrocks Heren 2 spelen om 11:00 uur tegen de Cubs honk- en softbal uit Hardenberg.

Aansluitend spelen de Heren 1 om 14:30 uur tegen de Nieuwegein Diamonds. Deze wedstrijd wordt feestelijk geopend door Peter van Dijk, middels het gooien van de 1e pitch (openingsworp) van het seizoen voor Heren 1. Van 13:00 tot 15:00 uur is er muziek verzorgd door DJ LEO. Komt u allen met zoveel mogelijk personen gezellig een drankje doen en dit alles aanschouwen. Op zondag 7 april speelt  FC Emmen om 12:15 uur thuis tegen Sc-Heerenveen. Bent u toeschouwer van die wedstrijd? Ga daarna dan niet direct naar huis maar kom nog even het gezellige terras van  SHE Bedrocks op Sportpark Meerdijk bezoeken.

Oefenwedstrijd Heren 1

De laatste wedstrijd in de oefenperiode voor Heren 1 van Bedrocks vond zondag 31 maart plaats in Emmen. De Emmer mannen ontvingen het 2e team van Robur ‘58 uit Apeldoorn.

Deze wedstrijd stond voornamelijk in het teken van verschillende spelers testen op verschillende posities. Zo werden er pitchers ingezet die vorig seizoen nog weinig hadden gepitcht, zoals Arjan Koreman, Kilian Alderlieste en Devi Seijkens. Een belangrijke dag voor hun om wat ervaring hierin op te doen.

Na ongeveer een halve wedstrijd namen de ervaren pitchers Kevin Vording, Max Kamp en Ruben van Wieren het weer over. Aan slag werd er nog niet bijzonder veel geproduceerd, maar het begin is er zeker. Er werden wel een aantal mooie honkslagen gemaakt.

Aspirant maakt indruk

Meest opvallend van de dag was de inzet van Alex Uiterwijk Winkel. Deze aspirant van nog maar 14 jaar maakte zijn eerste honkslag in het heren 1 team en maakte ook nog eens een mooie uit op het 2e honk.  Alex die afgelopen week nog deelnam aan  selectietraining voor het Noordelijke honkbalteam onder 18; North State Warriors,  ontving van Bedrocks aanvoerder Kevin Vording de door Alex geslagen bal, gesigneerd door alle spelers van het team. 

Hoewel de eindstand eigenlijk niet het belangrijkste was die dag moet nog wel even gezegd worden dat de wedstrijd met 12-15 werd verloren. Voor de toeschouwers gebeurde er dus genoeg om van te genieten.