FOTO's: FC Emmen verliest ook van PEC Zwolle

Zwolle/Emmen - Op bezoek bij PEC Zwolle verloor FC Emmen zondagmiddag met duidelijke cijfers, want het werd 3-0 voor de ploeg van trainer Jaap Stam.

In de Hanzestad scoorde aanvaller Vito van Crooij al in de derde minuut namens de Zwollenaren. Op slag van rust verdubbelde Lennart Thy de marge. Spits Thy maakte in de laatste minuut ook de 3-0. Bij FC Emmen kreeg Nick Kuipers zondag een basisplaats in het hart van de defensie naast Nick Bakker. Nico Neidhart speelde in plaats van Caner Cavlan.

FC Emmen staat zeventiende in de Eredivisie met 25 punten. De equipe van trainer Dick Lukkien kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen de nacompetitie. Hekkensluiter NAC Breda liep één punt in en heeft nog zeven punten minder dan FC Emmen, dat concurrentie heeft van vooral De Graafschap - ook 25 punten - en Excelsior. De Rotterdammers hebben één punt meer dan FC Emmen. Het lijkt spannend te blijven tot op de laatste speeldag.

FC Emmen krijgt woensdag 3 april bezoek van grootmacht Ajax. Het duel met de Amsterdammers, die vanmiddag met PSV te maken krijgen, begint om 20.45 uur in het uitverkochte stadion De Oude Meerdijk.