"Emmen moet zich meer als studentenstad profileren"

Emmen - Het college van b en w laat kansen liggen om van Emmen een aantrekkelijke studentenstad te maken. Dat stelt de fractie van VVD Emmen. Aanleiding is de daling van het aantal studenten op Stenden Hogeschool van 2200 naar 1800.

“De oorzaak daarvan is gebrekkige studentenhuisvesting," zegt raadslid Marcel Meijer. "Dus we zullen meer moeten doen om Emmen voor studenten aantrekkelijk te maken en te houden.”

Volgens de VVD zijn studenten belangrijk voor Emmen. “Wij zijn de enige plaats in Drenthe met een eigen hogeschool. Laten we daar zuinig op zijn. Studenten brengen een hoop reuring en gezelligheid. Ze zorgen ook voor omstandigheden waardoor jongeren minder snel wegtrekken. En dat begint allemaal met het bieden van voldoende studenten-huisvesting.”

Meijer doelt daarbij bijvoorbeeld op het pand van de Belastingdienst: “Daar kun je uitstekend studentenkamers in maken. Maar ook de bouw van een eigen studentencampus is wat ons betreft van belang. Volgens het college worden er momenteel 80 studentenkamers gebouwd. Dat is veel te weinig."